Apple granted design patent for the exterior of the Steve Jobs Theatre

Apple was today granted a design patent for the exterior of the Steve Jobs Theatre.

The patent is for the appearance of the above-ground glass building, rather than for any of the technology used within the theatre.

The design is a deceptively simple one: a circular glass wall without support columns, topped by a carbon-fibre roof.

The 1,000-seat auditorium was named by Apple back in February of last year.

Apple said: “To honour his memory and his enduring influence on Apple and the world, the theatre at Apple Park will be named the Steve Jobs Theatre. Opening later this year, the entrance to the 1,000-seat auditorium is a 20-foot-tall glass cylinder, 165 feet in diameter, supporting a metallic carbon-fibre roof.

The Steve Jobs Theatre is situated on top of a hill within Apple Park, overlooking meadows and the main building.

The theatre reportedly accounted for at least $180 million of the $5 billion total cost of the Apple Park campus.

The Steve Jobs Theatre sits inside Apple’s new $5 billion HQ

The first event to be held at the theatre was the announcement of the iPhone X and iPhone 8/Plus in September of last year.

The patented entrance sits above an exhibit space, used for post-launch hands-on time, while the auditorium itself sits beneath a hill to one side.

Source

You Might Also Like